Home.Geschiedenis.Lessen.Vechtsporten.Fotoalbum.Wedstrijden.Contact.Links.
KBS Vechtsportvereniging Heerenveen
Home.Geschiedenis.Lessen.Vechtsporten.Fotoalbum.Wedstrijden.Contact.Links.

Copyright © 2016-2018  “K.B.S. Heerenveen”  Alle rechten voorbehouden   Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers

Kickboxen
Kickboksen is een combinatie van Engels boksen, Japans karate met Muay Thai invloeden.

Door deze mix, overgoten met de Hollandse invloeden en mentaliteit is een systeem en vechtsport ontstaan die zeer effectief is. Uiteindelijk is gebleken dat het daardoor zeer geschikt is als zelfverdediging, goed voor de conditie, de motoriek, je balans en lenigheid. Daarnaast fungeert het als mentale uitlaatklep om je hoofd leeg te maken en draagt het bij om je emoties zoals agressie te reguleren.

Bij vele sportscholen wordt deze invalshoek gebruikt speciaal voor kinderen om een evenwichtige persoonlijkheid te ontwikkelen. Je leert eigen energie te reguleren en structuur aan te brengen in gedrag. Kortom controle over je lichaam en geest.

Tijdens de trainingen zijn normen en waarden samen met discipline dé voorwaarden om mentaliteit en karakter te ontwikkelen. Daarnaast heeft het opvoedkundige waarde.

Uiteindelijk gaat het om het plezier in het sporten samen met anderen.

Bij KBS staat het de sfeer en het samen plezier beleven aan deze sport voorop.